tirsdag den 26. februar 2013

Ubeslutsom

Der er intet nyt under solen - men der er i det mindste sol idag :-)

Og mens jeg strikker de sidste 64 pinde på Amalie, hygger jeg mig med at tænke over fremtidige projekter. Forleden var jeg i Silkeborg og fik købt en bunke geilsk bomuld/uld, så nu er det såmænd bare et spørgsmål om at vælge hvilken model, der skal afløse Amalie.

Sidste år købte jeg et kit til Bredbånd, men er aldrig kommet igang med den. Mest fordi jeg blev i tvivl om, hvorvidt jeg vil have en cardigan i sort/hvide striber. Med mit nyeste indkøb er der mulighed for at lave den i andre farver.
Måske vil jeg hellere strikke Paneldebat. Måske en Helga Isager-model. Måske noget helt fjerde.....

Det er det jeg siger; der er intet nyt under solen her; jeg er lige så ubeslutsom som jeg plejer at være.

Solen afslører ubarmhjertigt at vinduerne trænger til at blive pudset; hm, skal jeg pudse dem eller strikke videre på Amalie...... Begge dele? Jamen, hvad skal jeg så starte med?

onsdag den 20. februar 2013

Ærmestrik uden klynk

Jeg plejer at pive over ærmestrik. Det gør jeg ikke denne gang! Faktisk er det helt vildt hyggeligt med disse korte pinde vævestrik efter de lange pinde på kroppen!

For en gangs skyld har jeg været strikke-monoton, nå, nej, strikke-monogam....... Har udelukkende strikket på Amalie igår og idag. Der er ellers meget andet, der trækker, men jeg har hårdnakket undladt at give efter for trangen til afveksling.

Takket være monogamien er første ærme snart færdigt. Jeg er kommet meget længere end på billedet, men jeg måtte jo have kameraet frem mens der stadig var lidt dagslys. Helt godt er lyset dog ikke til indendørs fotografering, så billedet er grynet og farverne ikke helt rigtige. 
Der er en grund til, at jeg er strikkemonogam. Jeg har nemlig været så letsindig at melde mig under fanerne ved Lindses Strik Dansk KAL med Amalie også..... Startede med Frit Slag og da jeg slog op til Amalie, tænkte jeg at den da også skulle med. Og hele ideen med den KAL er altså, at vi skal strikke danske modeller og at de skal være færdige med udgangen af februar!

Og nej, Frit Slag er ikke færdigt endnu, men det bliver det måske.... Når jeg er færdig med Amalie!

mandag den 18. februar 2013

Skulderblad x 2

Det er ikke fordi jeg har strikket to af Bente Geils model Skulderblad. Næh, jeg er derimod ved at trævle op. I erkendelse af, at jeg ikke får det strikket!

Det er mere end et år siden jeg sidst strikkede på det. Siden har det bare ligget i en skuffe. Jeg manglede to blade i at være færdig med den ene bort. Overvejede kort at lade det ligge i tilfælde af, at jeg en dag ville tage mig sammen. Men nej, jeg trævler op og bruger garnet til noget andet! Måske et andet sjal. Måske en poncho. Måske noget helt tredie. Garnet er lækkert, så jeg skal nok få det brugt.
Nu har jeg så en ufo mindre :-) Jeg har iøvrigt gået dem allesammen igennem og tror ikke, der skal trævles mere op. Ikke nu ihvertfald.

Nå, det var det ene Skulderblad. Det andet skulderblad er mit eget. Altså, det kropslige. Jeg skulle jo fejre min ferie og det gjorde jeg ved tatovøren! På højre skulderblad har jeg fået et flot svunget M.

M for min mormor, der hed Martha og som jeg kaldte Mulle. Mulle døde i efteråret. Få dage før sin 88 års fødselsdag. Jeg savner hende, men hun var klar! Efter et langt indholdsrigt liv, var hun ikke glad for at tilbringe de sidste år i en kørestol afhængig af andres hjælp. Hun glædede sig til at gense sin bror Peter. Jeg ved, at de har det godt - Mulle "besøgte" mig nemlig en nat få uger efter hun døde; hun var så glad og spurgte om ikke det var ok, at hun holdt en onsdagsfest og jeg sagde: det er helt ok, Mulle, hold du endelig din onsdagsfest! Hun strålede af glæde!!!

Skulderbladet var ikke det eneste, der blev pyntet. Længe har jeg villet have tre stjerner på min arm og det fik jeg! En stjerne for hver stjernestund det har været at føde mine skønne unger!
Jeg er nok omtrent verdens største bangebuks; jeg er også i den grad en TudeMarie, men jeg er altså også lidt en "rocker-tøs". Jeg synes tatoveringer er flotte! Jeg skal have flere!

Men det må vente for nu skal jeg strikke videre på Amalie.

fredag den 15. februar 2013

Ferie-fredag

Jeg har ferie denne weekend! Tror da nok lige det skal nydes! Ja, det er lige før jeg tror det skal fejres......

Efter at have arbejdet meget henover jul og nytår og med udsigt til at arbejde hele påsken, trænger jeg virkelig til nogle sammenhængende fridage med min familie. Det er jo ikke fordi jeg aldrig har fri; men når man arbejder de fleste weekends og helligdage, er der langt mellem fridage i familiens selskab. Og så kan man virkelig komme til at længes. Og trænge!!!!

Idag lagde jeg ud med at strikke tå i et par strømper til min ældste niece. De har været længe undervejs, men nu kan jeg endelig aflevere dem. Og så kan jeg med god samvittighed strikke videre på et par strømper til mig selv.

Forleden kiggede jeg stakken af strømpeopskrifter igennem; ledte efter den mest enkle og fandt frem til at det måtte være Tadpoles. Jeg er ikke sikker på, jeg har forstået alle de engelske forkortelser rigtigt, men jeg strikker videre - og det ligner da nogenlunde.....
Strømper til niecen - og et par Tadpoles undervejs i gul Arwetta
(den gule farve er en del "varmere" i virkeligheden)
Selvfølgelig skal jeg strikke i min lille ferie; det forholder sig jo ikke sådan at teenagerne gider være sammen med mig fireogtyve-syv...... Men når de gider skal det nydes!

Hvordan jeg så vil fejre at jeg har ferie.......? Fortsættelse følger.......!

onsdag den 13. februar 2013

Gå nu i seng!

Jeg burde ikke sidde oppe nu! Jeg burde sove!

Skal nemlig tidligt op. Klokken 10 bliver jeg hentet af Ulla. Vi skal hygge, strikke, drikke kaffe og strikke og snakke og strikke..... (jeg strikker lidt mere hos Ulla end jeg gør i strikkecafeen)! Og vi skal være hjemme ved Ulla - her hos mig kan gæster nemlig ikke være i fred for de grænsende-til-det-hysteriske-glade boxere.

Ullas hund tror godt nok også jeg er en kurv den skal ligge i, men helt ærligt, den er så lille, at jeg bare kan puste den af skødet, hvis jeg får lyst! Det kan man ikke med en boxer! Og slet ikke med to!

Ulla siger, at jeg ikke må tage spændende strikketøj med. Hun siger, jeg skal strikke strømper! Så hun ikke bliver fristet!

Så er det jo meget godt, at jeg har fået et par strømper færdige og er klar til at slå op til endnu et par. Disse er strikket i Hot Socks og jeg er ret vild med farverne. Og de er selvfølgelig til mig selv!
Selvfølgelig lytter jeg til Ulla og strikker strømper! Og selvfølgelig tager jeg Amalie med :-) Og bliver Ulla fristet af Amalie, ja, så så må hendes mand altså bare vente lidt længere på den trøje hun er ved at strikke til ham!!!

Nu er klokken halv fire og jeg skal som nævnt tidligt op. Senest 8.30. Og det er måske ikke tidligt i gængs forstand, men for en nattevagt med en totalt forstyrret døgnrytme, er det alt, alt for tidligt!!! Når jeg har været på arbejde, kommer jeg hjem 8.30 og går i seng ved 9-tiden! Og når jeg har frinætter og ikke skal tidligt op, går jeg i seng mellem 5 og 6 og sover hele formiddagen! Så jo, det ER tidligt!

Jeg ønsker alle en rigtig dejlig dag - er helt sikker på at min bliver skøn. Og sjov! Andet kan ikke lade sig gøre i Ullas selskab!!!

Men først skal jeg lige sove. Hvis jeg kan! Det er uvant for mig at gå så tidligt i seng! Og det ER tidligt! Klokken er jo langt fra 5!

søndag den 10. februar 2013

Ufostrik - nej tak

Jamen, jeg gider altså ikke nogle af mine ufoer for tiden! Havde godt nok taget en gammel ufo med i strikkecafe i Garn10 igår og fik da også strikket fire pinde - hvilket svarede til ca. en pind i timen. Men det er mere end jeg plejer at strikke når jeg er i strikkecafe. Om jeg så er afsted fra kl. 9-16, er resultatet oftest kun en pind eller to!

Resten af tiden bruger jeg på at snakke og drikke kaffe.

Og igår brugte jeg vist allermest tid i butikken!

Da jeg kom hjem kunne jeg sætte mig i den gode strikkestol og slå masker op til den model jeg købte garn og opskrift til.
Måske købte jeg også lidt mere. Måske kommer der lidt om det en anden dag!

Måske ender Amalie også med at blive en ufo. Men så slår jeg bare masker op til noget andet......

Lige nu skal jeg dog på arbejde, så Amalie og alle de andre må vente på strikketid til jeg står op engang i morgen eftermiddag!

mandag den 4. februar 2013

Kjolen over dem alle?

Jeg er altså helt og aldeles forelsket i Holly fra Hanne Falkenberg! Jamen, findes der smukkere kjoler end den?

Måske.

Men lige nu kan jeg altså ikke holde øjnene fra den!

Og hvis du kigger med her, slipper du ikke for at se den. Hele tre billeder! For hvordan vælger man ét billede ud når der er så mange flotte farvekombinationer?! Jeg kan bedst lide den første i skifergrå/elfenben. Er du mere til farver er der nok at vælge imellem! Der er også udgaver til alle de skønne "blå damer" :-)


Der er dem, der bare lige strikker en Holly. Uden opskrift. Men med gå-på-mod, viljestyrke og evnen til selv at regne den ud. Se bare Dorits færdige udgave og Gittes, der er undervejs. Sejt!!!

Det kan jeg slet ikke finde ud af. Så jeg venter bare til jeg får råd til at købe kittet. Og så skal jeg strikke en Holly.

Medmindre jeg falder over en endnu flottere kjole........ Lige nu tror jeg bare ikke det kan lade sig gøre!

lørdag den 2. februar 2013

Her i februar....

....vil jeg se om ikke jeg kan få strikket en ufo færdig. To måske endda. Lige nu har jeg fundet Nonea og Honey frem. Måske strikker jeg koncentreret på dem. Måske finder jeg nogle andre frem. Der er nok at tage af!

Faktisk tror jeg, at jeg nærmer mig noget, der ligner en personlig rekord hvad antallet af ufoer angår! Udover Nonea og Honey er der Læsø, Kira, Vibe, Sommer i Tokyo 2, Fair Isle Tunika, Camomille, Skulderblad, Frit Slag, Tusindfryd, Florasjal og en "hemmelig" cardigan, diverse småting som strømper og pulsvarmere og ja, måske har jeg glemt nogle ting.......

Nå, men jeg har da fået et par strømper færdige - min far fylder 71 om en god uges tid og jeg synes han skal have et par gode varme strømper til de lange ture i skoven med hunden. Jeg har strikket dem i en tråd Drops Fabel, print i grønne nuancer, og en tråd ensfarvet grøn. På pind 4. Det tog ikke ret lang tid selvom de er en størrelse 44-46 eller deromkring.

Snart bliver et par mere færdige; de er til niecen! Der er yderligere to par undervejs - og når de er færdige har jeg nået målet og må igen købe strømpegarn.
Nu må jeg en tur ud i kulden med de glade boxere og når jeg kommer hjem og har fået varmen, kan jeg nå et par timers hulkrus inden jeg skal møde på arbejde. Måske bliver det også til et par timers ufo-strik imorgen. Måske bliver februar strikkemæssigt mere spændende end de to foregående måneder har været det...... Og måske kommer der ligefrem indlæg helt uden strømpesnak :-)